21 Kasım 2018 Çarşamba

EN İYİ OST'Sİ OLAN 10 KORE DİZİSİ

             EN İYİ SOUNTRACK ALBÜMÜNE SAHİP 10 KORE DİZİSİ




Bizleri duygudan duyguya sürükleyen sahneleri, ilginç, sıradışı konularıyla gönüllerimizde taht kurmuş kore dizilerinin en önemli özelliklerinden birisi şüphesiz müzikleridir. Ortalama 16-25 bölümden oluşan bu diziler kısa süre yayında olsa da bir çok şarkı ve şarkıcı bu diziler için özel olarak şarkı bestelerler. Yani bizde ki gibi hadi bir jenerik yapalım, popüler olan bir şarkıyı koyalım ya da eski bir şarkıyı yeniden yorumlayıp ekleyelim değil. Üzgünüm bu konuda bizimkileri biraz eleştireceğim. Müzikler bir filmi veya diziyi belki de en unulmaz yapan ögedir zannımca. Nitekim bazı filmler diziler o müzikle özdeştirilir senelerce unutulmaz.

Kore dizilerini sevmemdeki en büyük nedenlerin başında o duygu dolu sahneleri süsleyen muhteşem müzikler; hatta bazı dizileri sırf "sountrackleri çok iyi abii ya" dedikleri için de izlemişliğim vardır.

Listeyi tamamen kendi kişisel görüşümle yapıyorum. Sıralama önemli mi derseniz çok zorlandığımı belirtmek isterim.


10) THE HEİRS




Dizi yayınlandığı dönem epey ses getirmişti. Müzikleri de dizi kadar popüler olmuştu. Benim en sevdiklerim;

Lee Hong Ki - I'am Saying



Park Jang Hyun- Park Hyun Gu Love is


Lee Chang Min- Love is the Moment


Park Jang Hyun- Two Person




9) DESCENDANTS OF THE SUN




Dizi hakkında Kore'de tam bir hit oldu ama benim beklentimi tam karşılamamıştı. Kore'de bu kadar ünlü olmasının sebebi milli duygulardan dolayı diye düşünmüştüm. Müzikleri tartışmasız çok iyiydi.


Chen / Punch- Everytime



Yoon Mi Rae - Always



K.Will- Talk love




8) CİNDERELLA AND FOUR KNIGHTS



Dizi yok BOF'a benziyor yok klişe yok şöyle yok böyle diye eleştiri yağmuruna tutulsa da ön yargıları bir kenara atıp izleyin. Bazen böyle saf temiz aşkları en azından izlemek istiyor insan. Yeni bitirdiğim bir dizi halen dinlemekteyim şarkılarını.

BTOB- For You




Younha - I Believe



ZIA- Only one

Son günlerdeki favorim olur.


A Pink Bomi- Without You


Jessi- My Romeo






7) HEARTSTRİNG



Dizi eğlenceli çok şeker bir diziydi başrolünde CNBLUE grubunun iki üyesi vardı zaten konu da müzikale hazırlanan gençlerle alakalıydı. Bu yüzden şarkıların %90'ı oyuncular tarafından seslendirilmişti. Park Shin Hye'nin söylediği şarkı ve dizideki yeri bambaşka çok güzeldi. Bir dönem "No nege panesso panessoooooo" diye gezdiniz sizde benim gibi itiraf edin. 


Jung Yong Hwa- You've falling for me



Jung Yong Hwa - Because I Miss You


Kang Min Hyuk- Star



Park Shin Hye - The Day we fall in love



Park Shin Hye- I Will Forget You
 
Bu şarkıda hangimizin tüyleri diken diken olmadı ki...


Ft Island - Even If It's Not Necessary

Bu şarkının bende yeri özeldir. Türkçe anlamıyla dinlediğimde beni ağlatmıştır. Kötü bir dönem geçirdiğim ve tıpkı sözlerde ki gibiydi düşündüklerim sorguladıklarım o yüzden Türkçe altyazılı atıyorum.


6) MASTER'S SUN




Ahh canım dizi ne güzel diziydi yahu... İzlemeyen varsa sayfayı hemen kapatıp diziye başlasın lütfen. Büyük oyuncuların oynadığı dizileri izlemeye bayılırım çünkü tam bir şölen olur. Yaşarlar adeta karakterleri bu dizi de her detayıyla mükemmel bir dizidir.



Hyorin- Crazy Of You

Bilenler bilir Hyorin KPOP'ın divalarındandır. 



Yoon Mi Rae- Touch Love





Gummy- Day and Night

Nedense Türkçe ballad şarkıları hatırlatıyor bana ve inanılmaz güzel gerçekten.



5)BOYS OVER FLOWERS



Bir çoğunuz gibi benim de ilk dizim olur. Gerçekten uzun süre etkisinden çıkamamıştım. Şimdi ilk kez izlesem o kadar etkilemez belki ama yeri ayrıdır. Kore müziğine alışkın olmadığım halde şarkıların güzelliği de beni benden almıştı o dönem. Tek bir kelime bilmeden bir şarkıdan nasıl etkilenir onu öğretmiştir bana. Baştan sona tüm şarkıları güzel ancak ben en sevdiklerimi buraya bırakıyorum.

SHİNEE- Stand By Me





T-MAX- Something Happen To My Heart


I Will Waiting For You

Bu şarkıyı her dinleğimde Gu Jun Pyo'nun Jandi'ye "Silmek istediğim bir leke gibisin" deyişi gelir bana demiş gibi kalbim acımıştı.





Jisun- What Should I Do

                                       



SS501- Because I'm Stupid


                                        





4)YOU'RE BEAUTIFUL



Dizi zaten ünlü bir müzik grubuna sonradan dahil olan kadın olduğu halde erkek gibi davranan Go Mi Nam'ın hikayesini anlatıyor. Kulaklarınızın pasını silecek muhteşem şarkılar vardı. Her sahnede her duygu da alıp sizi sanki onların arasına katıyordu. Çok içten ve samimi bir diziydi. Park Shin Hye şarkıcı olmamasına rağmen oyunculuk yeteneğiyle şarkıların duygusunu o kadar iyi veriyor ki bu dizi de de hepimizin tüylerini diken diken ettiği bir sahnesi vardı şarkı söylerken.


Lee Hong Ki- Still As Ever

Bu şarkıyı dizide Jang Geun Suk söylüyor ancak ben Hong Ki'nin enerjik sesinden dinlemeyi 
seviyorum.
                                       


Park Shin Hye- Without Words

Günlerdir yüzünü görmek için delirdiğin adam bir anda karşısına çıktığında, duyguların yoğunlaştığı gözlerden yaş aktığı o an Go Mi Nam'ın aşkının özleminin son bulduğu o an...



A.N.JELL - Promise



Jang Geun Suk - What Should I Do

Ahh  bu sahne ve bu şarkı hangimizin yüreği parça parça Hwang Tae Kyung Go Mi Nam'ı bulacak mı diye bekledik.


Park Shin Hye- Lovely Day


                                      
GELDİK İLK ÜÇE

3) SECRET GARDEN

                                   


Bu dizi benim en en en sevdiğim dizidir. Kaç kez baştan izledim hatırlamıyorum ama her izlediğimde aynı sahnelerde aynı duyguları yaşatıyor. Hyun Bin'e olan aşkımın temeli de bu diziye dayanır. O kadar güzel bir senaryosu o kadar muhteşem oyuncuları o kadar içinizi ısıtan yer yer tepinerek gülüp yer yer içinizi çeke çeke ağlamanıza sebep olacak bir diziydi Secret Garden. Aşkın aptallaştırdığı, aşkın bir insanı nasıl bambaşka bir insana dönüştürdüğünün hikayesi... Baş karakterler kadar yan karakterlerin işlenişi hikayesi muhteşemdi. Şarkılara değinmiyorum zaten hepsi muhteşem!



Baek Ji Young- That Woman

Bu şarkıyı Hyun Bin'de bildiğiniz üzere o ciğerimizi bıraktığımız sahnede söylüyor arka fondan "That Man" formatıyla şaheser bence


 
4MEN- Here I am



Sung Si Kyung- You Are My Spring


Scar- Bois

Melodisi sanki eski bir bahar zamanından güzel anılar hatırınıza geldiğinde yüzünüzde oluşan buruk tebessüm gibi... İlginç bir tanım oldu ama ne demek istediğimi anlayanlar vardır eminim.


4MEN- Reason


Hayır hepsini atmayım en en beğendiklerimi atayım diye başlıyorum dinlerken dinlerken "bu da iyi yok ya bunu da koyayım" diye diye tüm albümü koyuyorum kusura bakmayın :)


2)GOBLİN


 
Bu dizi için ne söylenir bilmiyorum ki son yıllarda yapılan en güzel diziydi. Hangimiz mumları üflemedik goblin gelsin diye ya da azrail böyleyse ölürüz bizde demedik. Ji Eun Tak'ın sevimliliği karşısında kış günü kiraz çiçekleri açtıran aşkı içimiz geçe geçe izlemedik... Beklentimi fazlasıyla karşılamıştı Goblin sıra dışı konusu her bölümü sinema filmi gibi çekilmiş muhteşem prodüksiyonu karakterleri adeta yaşayan oyuncularıyla unutulmazdı. Sountrack albümünün muhteşemliğinden bahsetmeme gerek yok ikinci sıramda gördüğünüz üzere.


Chanyeol-Punch Stay With Me

Crush- Beautiful




Ailee- I Will Go To First Snow

Ahh Ailee ne müthiş bir sesi var insanın içine işliyor gerçekten. İlk kar yağdığında geleceğine söz veren goblinin ateş olup gözümüzün önünde küllerinin rüzgara karışmasını gözyaşlarıyla izledik.


                                     



Kim Kyung Hae- And I'm Here

                                         


Soyu- I miss You,

Azrail ve Sunny'nin hikayesi başrollerin önüne geçti çoğu zaman, onların aşkını, her seferinde birbirlerini bulmalarını yine yeni yeniden kaderlerinin bağlanmasını imkansızlıklarını yenmek için çırpınışlarını... Ah ahh ne güzel sevdin Kim Woo Bin shii...
                                      


GELDİK ZİRVEYEEEEE

1)SCARLET HEART RYEO- MOON LOVERS


Ne diyim nerden başlayım bu dizi için. Kısaca şunu söylicem;


Kelimenin tam anlamıyla yukardaki fotoda ifade ettiği gibi bu dizi benim için. "Tarihi dizi izlemem ya, o ne öyle, konuşmalar bi tuhaf erkekler kafalarına değişik şeyler takıyor falan bu ne" diyenlerden misiniz? Ben de onlardandım sonra bir gün önyargımı yenmeliyim diyerek başladım bu diziye aman Allah'ım görsel şölen yahu her açıdan. Görüntü yönetmenliği şaheserdi yahu çekilen mekanlar kostümler, kadınlar, erkekler hahahah hepsi çok çok iyiydi. Lee Jun Ki o nasıl bir oyunculuktur be adam gözün kör olmasın duygu geçişlerini tek gözüyle verdi ya adam tek gözle oynamadı adeta yaşadı karakterini. Diziyi sırtlayan zannımca Lee Jun Ki'dir. 4.Prens Wang So'yu literatürlerde araştırttı bana kendisi. Net tarihi dramaların adamı. IU çok güzel su gibi bir kız sesi de öyle. Oyunculuğunu eleştirenler olmuş onların hepsi anten taksın. Kız 21. yüzyıldan Goryeo dönemine gitmiş çok normaldi ilk bölümlerdeki tavırları. Bu diziyle ilgili en üzüldüğüm şey ilk bölüm ve son bölüm arasındaki karakterlerin değişimleridir. Bambaşka insan oldu hepsi bambaşka o kadar olay o kadar dramı ah ahh...

Birde bu dizi Kore'de tutmamış. Manyak yahu bunlar vallahi manyak böyle bir şey olabilir mi ya? Neyse ki dünya bu muhteşemliğin farkına vardı ve şu an yanlış bilmiyorsam dünyada en çok kore dizilerinin başını çekiyor.

Aslında Full albümü koysam yeridir ama her şarkının yeri başka onlara yorum yapmak istiyorum hahahaha


EXO Baekhyun- For You

                               
Loco- Punch- Say Yes



I.O.I- I love youi I remember you



DAVİCHİ- Forgetting You



Bu şarkıyı ne zaman dinlesem o dünyanın belki de en romantik sahnesi gelir aklıma. Aşık olduğu adam sırtını dönerken aşkından deli olan öteki adamın kimseye aldırmadan yağan yağmur 
ıslatmasın sevdiceğini diye pelerinin açtığı o müthiş sahne gelir. İçimi titretmişti o sahne



TAEYEON- All With You



EPİK HİGH- LEE HI- CAN YOU HEAR MY HEART

Bu şarkı varya bu şarkı şu listedeki kuşkusuz beni en çok etkileyen şarkıdır. Ne zaman dinlesem ağlamaklı olurum. Kalbimi acıtır. Hae Soo ve Wang So'nun talihsiz aşkı hep aklıma şu replikleri getirir "Keşke başka bir zaman diliminde tanışsaydık o zaman dilediğimce severdim seni" onlar başka zamanda başka yerde kavuştular mı bilmiyorum ama böyle olmamalıydı bu böyle yarım kalmamalıydı. 



Im Sun Hea-Will Be Back

Ölüm marşıydı bu şarkı sanki dizide her ölenin ardından çaldı. Bu şarkı ne zaman başlasa diyordum biri ölecek eyvah! Yaktı ciğerlerimizi ah Baekhyun ah




Jang Seumg Hwan-Wind





"Üzgünüm! Bir başına kaldığın için özür dilerim" Hae soo
"Farklı dünyalardayız madem, gelip bulacağım seni..." Wang So






                                  KADERİNİZİN GELİP SİZİ BULMASI DİLEĞİYLE...







                                                BONUS


                                       

Belki tüm şarkıları değil ama tek bu şarkısı Kill Me Heal Me'yi bu listeye sokar bence. Bu şarkı listedeki bir çok şarkıdan çok çok çok daha güzel dizi adı altında yaptığım için listeyi haksızlık olurdu diğer dizilere ama bu şarkı bir efsane yahu!!!
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder